donderdag 19 mei 2011

donderdag 24 maart 2011

Puntjes op de J

We zijn de oplevering voorbij, dus geen puntjes meer op de I. Dan maar de volgende letter!

Als de stoffeerders aan de slag zijn gaan Thea en ik boodschappen doen. Eerst naar AH, want voor de overgangsperiode hebben we mobiel internet nodig. Dan naar onze favoriete winkel in deze fase van het project: IKEA.
Morgen halen we daar de grote stukken vandaan. Vandaag alvast wat kleinere zaken. Toch nog een auto vol.

Onderweg belt Tobias om te vertellen dat Albert en Gerben onderweg zijn om de belangrijkste nog resterende zaken op te lossen. Een gezamenlijke operatie van de firma's TF BouwKunde en Vellema. Daar zijn we allebei blij mee en we willen dan ook zo snel mogelijk weer naar Kröddeburen.

Terug in het huis is er volop activiteit. De stoffeerders zijn klaar met de vloerbedekking en doen nu de raamdecoratie boven en de gordijnen voor de tuindeur in de slaapkamer beneden. De jalouzieën worden helaas volgende week pas geleverd.

Even boven kijken?
Novylon op de vloer van de technische ruimte.


Vouwgordijnen voor de gevelramen


Jalouzieën voor de dakramen


Vouwgordijnen in hoogste stand.

En dan ook nog een blik in de slaapkamer beneden.


En wat deden Albert en Gerben dan nog?


Gisteren zat hier nog een stopcontact vlakbij het fornuis. Niet zo handig dus, weg ermee. Tobias hakte gisteren de omringende tegels weg, Albert verzorgde de elektra en Gerben plaatste nieuwe tegels en voegde ze.De buitenkraan bleef druppen, daarom werd er een luikje in de achterwand van de bijkeukenkast gemaakt en repareerde Albert de kraan en Gerben de kast!


Hoewel Albert's werk plaatste Gerben de laatste hemelwaterafvoer.
En na nog een aantal zaken kwam de finale.


Gerben verwijderde het bouwslot en Albert en ik keken toe.


De nieuwe cylinder komt er in en Gerben test hem nog even.


En toen maakte Albert bovenstaande foto. Na de afsluiting op managementniveau (met Thea en zo) gisteren, nu een afsluiting "onder elkaar".