donderdag 19 mei 2011

dinsdag 1 maart 2011

Leidingen, leuningen, tegelen en voegen

Mijn dag begint met oud papier buitenzetten. Ondertussen zie ik dat Albert al aan het graven is. Op twee plaatsen wordt een sifon in de hemelwaterafvoeren aangebracht, zodat de rioollucht ons niet meer kan hinderen via de goten of de regenput.Voordat we bij de voordeur het gat weer dichten, controleren we eerst nog of er inderdaad een mantelbuis t.b.v. de Ziggo-kabel is aangebracht. Inderdaad. Wie weet, wellicht krijgen we ooit nog kabel-tv.

Binnen zijn de trapleuningen geplaatst. Ze gaan er later weer af t.b.v. het spacken, maar dan zitten de schroeven al op de juiste plaatsen.De vloercontactdoos komt nu in beeld.


De maat wordt genomen.


En dan wordt er een keurig gat in de tegel gezaagd, dat ook nog keurig past. Zo is de tegel snel gelegd.


Tobias is aan het voegen van de wandtegels geslagen. Eerst de WC in de hal en daarna volgt de douche. Wat  zijn de douchewanden groot! De rest van de badkamer volgt, net als de badkamer boven voor.
Albert ziet zijn kans schoon. De WC-pot die al maanden in de schuur ligt hangt hij op.


Helaas moet hij daarna gewoon weer verder in zijn "hok". Hij bestudeert daar zijn verzamelde werken (installatiehandleidingen voor de verschillende apparaten, denk ik).


En dan nog erger. Hij moet de vliering op. Ik zie hem eerst helemaal niet zitten. Net achter de knik zit hij boven de voorste badkamer. Maar gelukkig kwam hij toch weer in beeld.Ondertussen is Gerben aan het tegelen gegaan. Om te beginnen in de bijkeuken.De zorgvuldig geplaatste afstandhouders heb ik er later persoonlijk uitgetrokken.

Daarna wordt begonnen met de wandtegels in de keuken. Er heeft overleg met de keukenleverancier plaatsgehad.Het was voor Albert maar een beperkte buitendag. De vervangende buitenkraan werd in Blije afgeleverd. De pijpen voor de gootafvoeren (jawel de blauwe noodpijpen gaan verdwijnen) werden pas laat in de middag gebracht. Dus morgen weer naar buiten!