donderdag 19 mei 2011

donderdag 10 maart 2011

Alles wordt wit ...

Bart en Eelko hebben de hal en de bovenverdieping helemaal overgenomen. Zij brengen vandaag boven de onderlaag voor het spackwerk aan.


Ik begin met het inpakken van de gisteren nog gevoegde tegelvloer in de bijkeuken.En nadat ik ook het laatste stukje bij de eethoek heb ingepakt, ga ik toch eens boven kijken.


Lijken wel twee mannen van Mars. En een lawaai dat ze maken!
Buiten en binnen.


Er staat een aggregaat te draaien omdat er krachtstroom nodig is voor het spuiten.


Als ik later nog een keer boven ga kijken zijn ze in de achterste gastenkamer bezig. 
Ik bewonder de witte wereld op de overloop.


Inmiddels ben ik buiten aan het werk gegaan. Ik bevrijd de stronken van de coniferen uit de stapel (en dat valt niet mee) en haal er daarna de grond van af. Er komt geen eind aan, maar toch ben ik succesvol bezig. Elke keer als er een stronk loskomt uit de wirwar, voelt het als een overwinning.


Als de stukadoors naar huis zijn, loop ik nog even door het huis.
De witmaker is tot rust gekomen!


De stucdeksels op de wandcontactdozen doen hun werk.
En in de hal is het een puinhoop.


Beneden is de bijkeuken al afgeplakt.
Dit vertrek krijgt een voorkeurbehandeling, want we willen daar de kantine naar toe verplaatsen als de slaapkamer aan de beurt is.

En als ik dan wat moed bij elkaar raap om tegen de harde wind in naar huis te fietsen (duurde meer dan een uur), staat er plotseling iemand voor het raam. Nadat gisteren Klaas mij al verraste met een bezoek stond nu Rens voor de deur. Samen met Arnold. Zij neemt haar taak als verhuizer serieus en kwam zich even oriënteren!
.