donderdag 19 mei 2011

woensdag 2 februari 2011

Start voorbereiding tegelzetten

Beneden en boven wordt druk gewerkt aan wanden en vloeren.

Auke pakt de muren beneden verder aan.
De pindakaas die Auke er gisteren opsmeerde blijkt redelijk licht op te drogen. Wat veel werk en wat wordt het mooi!

Die laatste foto is ongeveer het uitzicht bij mijn dagelijkse gesprekken met Essent en/of Enexis (Er zijn nog veel wachtenden voor U).

Tobias is ook weer van de partij. Hij doet voorbereidende werkzaamheden voor het tegelzetten dat aanstaande is.

De muren van de badkamers krijgen een lichtblauwe kleur. De hoeken worden voorzien vam kimband. En daar wordt dan weer een pasta op aangebracht. Ik kan het nauwelijks volgen, maar het ziet er allemaal erg goed uit!
Gerben gaat ondertussen door met de zwevende vloer boven, en ik assisteer daarbij. Helaas moeten we af en toe ook wat stapels platen verplaatsen. Ik heb ze toch niet in de juiste hoeveelheden op de juiste plaatsen weggezet.
En dan nog dat wat niet te filmen is.
Vandaag ontvingen we de eerste post op ons nieuwe adres. Van Essent. Ze zijn blij dat wij voor hun gekozen hebben!
Al dagen probeer ik Essent zo ver te krijgen dat zij Enexis berichten dat wij een leveringscontract met hun gesloten hebben. Als Enexis dat weet kunnen zij ons de codes van de cijfersloten die op de meters van gas en  elektriciteit zitten geven en zijn wij (met terugwerkende kracht) gemachtigd om de sloten weg te halen en de kachel aan te steken. Vandaar mijn dagelijkse telefoontjes en overigens gaan we steeds weer over tot de orde van de dag.
Plots riepen de "collega's": Vadan er stopt een busje van Enexis en er komt een man deze kant uit! Ik denk nog dat ze me willen jennen, maar nee hoor, ik ga niet voor niets naar beneden.
"Mag ik even in de meterkast kijken?"
"Natuurlijk gaat Uw gang"
"Ik zie dat alles functioneert. Op mijn lijst staat dat er geen leveringscontracten zijn, maar dat zal inmiddels geregeld zijn"
"Dat is inderdaad het geval, maar dit vraagt nog dagelijks veel aandacht. Het lukt allemaal niet zo best en daarom zijn we er creatief mee omgegaan."
"Ik wil toch wel graag Uw verhaal horen, want ik weet dat er vaak grote problemen zijn om een en ander voor elkaar te krijgen."

En zo kon ik mijn verhaal kwijt en dat luchtte natuurlijk erg op, Een therapeutische sessie bij de meterkast.
De post van Essent kwam pas later ...

Morgen weer bellen, want wie weet wat voor problemen het geeft als je de procedure niet volgt.

Alleen de vloer van de technische ruimte moet nog afgemaakt worden. Gerben kan het niet laten om toch even een beginnetje te maken. Een echte uitdaging!
En dan thuisgekomen. Ook daar post van Essent. Ik moet de meterstanden doorgeven in verband met de beëindiging van het leveringscontract in Kröddeburen. Ik begrijp dat dit betrekking heeft op de nooit gerealiseerde bouwaansluiting. Hij is er nooit geweest en er is ook nooit een meter geweest!