donderdag 19 mei 2011

vrijdag 21 januari 2011

Nutsaansluitingen

Vanmorgen vroeg uit de veren omdat zowel de medewerkers van Baas bv, die de nutsaansluitingen gaan maken, als een chauffeur die het steigermateriaal komt ophalen om 7 uur zouden arriveren.
Vroeg aangekomen haalde ik de bouwhekken bij de oprit weg om ruimte te maken voor de activiteiten van vandaag.
Baas bv was er even voor zeven, maar zij bleven wachten op de komst van de chauffeur. Zij weten dat eerst het steigermateriaal weg moet voordat zij in de oprit kunnen gaan graven. Na een half uur hebben ze lang genoeg gewacht en gaan beginnen.
Uiteindelijk komt de chauffeur helemaal niet. Hij komt vast te zitten in het verkeer vanwege de ijzel en haalt de afspraak dus niet. Maandag herkansing!


Als ze beginnen te graven komt het water (toch nog) van onder de vloer.
Om te voorkomen dat de hele te graven sleuf onder water komt te staan wordt na een klein stukje graven snel de waterleidingsbuis vanuit de woning naar buiten gebracht. Buiten wordt het eerste deel van die buis snel begraven. Zodoende is de waterstroom afgedamd.

Als de sleuf tot 2 meter voor het trottoir gegraven is, graven ze heel voorzichtig verder en zo wordt de electriciteitsleiding gevonden. De overige leidingen liggen onder het trottoir. De leiding van Ziggo (kabeltelevisie) werd niet gevonden.

En dan kunnen de leidingen erin en worden de aansluitingen op de hoofdleidingen gemaakt.Ondertussen gaan Wim en ik aan de slag om zo veel mogelijk grond van de coniferenstronken te halen.


Als de mensen van Baas klaar zijn vraag ik of ze met het kraantje de bouwwaterkist uit de grond willen halen. Dat gebeurt onmiddellijk en zo hebben we direct een vijver in de tuin.


Die vijver wordt echter snel groter en ik moet Wim te hulp roepen om samen de kast te verplaatsen. Zo voorkomen we dat de bouwmeterkast een frisse duik in de nieuwe vijver neemt. Zie je op de foto de planken liggen? Daar stond de zeer zware kast op.

Eind goed al goed?


De oprit is er niet beter van geworden en ik hoop dat het niet nodig is voor de Ziggo kabel nog eens een sleuf te maken. Maar de aansluitingen zijn er eindelijk. Albert kan langskomen om de kachel aan te steken.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten